The party next door

Jag. är. helt. död. just nu. Har jobbat 51 timmar den här veckan och tanken var att jobba 8 timmar till imorgon. När jag kom hem från jobbet var jag totalt helt slutkörd och fick feberfrossa. Mår SKIT rent ut sagt. Min kropp är inte van vid sånt här hårt arbetande, det tar på krafterna. Verkligen. Bjussar på lite bilder sen veckan istället...








Jobb

När jag kom hit för tre veckor sedan sökte jag massor med jobb och skrev in mig på x antal bemanningsföretag. Jag fick förfrågan om jag ville servera på ett event på Telenor Arena en vecka efter jag kommit hit. Jag har aldrig serverat förut men tyckte det lät roligt så jag tackade Ja. Jag var så himla nervös men när jag kom dit träffade jag två svenska tjejer som hjälpte mig. Jag fick sedan arbeta för dem igen på en bankett och ett till event. Det senaste eventet var Filip och Fredrik konferencierer på och Veronica Maggio spelade LIVE. Jag trivs sjukt bra i den miljön och hoppas det blir fler gånger.

Jag fick en intervju med Manpower efter 1,5 vecka och dem hjälpte mig att få vikariat två dagar på ett dagis och en skola. På skolan var jag "luftevakt" och följde med ungdomarna när dem skulle gå på toaletten samt ha rast under ett prov (bara för att se att dem inte fuskade). Det roliga var att det var en gymnasieskola så dem var i princip jämngamla med mig.

För en vecka sedan ringde Stina mig och sa att hon hade rekommenderat mig och Tessan till hennes chef och att vi skulle få börja jobba på deras jobb i måndags. Vi blev så otroligt glada och förväntansfulla. Det är ett jobb på ett kyl-lager för affären REMA 1000 där vi kör truck och lastar matvaror på pallar. Vi har arbetat 7-15 hela veckan och bussen går från stan 06.05. Det är ett väldigt krävande jobb både fysiskt och psykiskt men jag är så glad att äntligen få in en rutin igen!

Vårat mysiga kollektiv

Tänkte visa lite bilder på vår lägenhet. Det är jag, Tessan, Stina och Julia som bor tillsammans på Bislett. Jag och Tessan delar rum. (Bilderna är tagna innan festen för Tess det är därför det är så städat & uppdukat)





When the sun goes down

Igår hade jag och Stina en riktigt underbar dag! Vi satt på hennes takterass i flera timmar och solade, åt godis och lyssnade på musik. När vi sedan kom in strax efter kl 17 fick vi en rejäl skrattattack när vi såg att vi båda var röda som kräftor. Solen är tydligen stark på våren här i Norge. Efter det lyxade vi till det med fläskfilé, potatis och bea samt glass och popcorn till efterrätt. Vi avslutade kvällen med Snabba Cash sen traskade jag hem till mig.




Tessan 20 år

I fredags firade vi Tessans 20 årsdag med 7 andra Gävlebor. Champagnefest stod på schemat med spritfyllda gummibjörnar och ljusrör! Vi hade riktigt roligt hemma hos oss med 90tals musik sen drog vi ut.




De senaste dagarna i bilder

Jag har nu bott i Oslo i 1,5 vecka och jag trivs bara bättre och bättre för varje dag som går. De senaste dagarna har jag och Cornelia varit hundvakt åt Truls, firat Tessan 20 år och idag tog jag och Stina en springtur till Aker Brygga och satt oss i solen. I lördags jobbade jag som servitris på ett event och ska göra det på lördag igen. Berättar mer om det då! M




2012

Hej igen! Det var ett tag sedan jag uppdaterade här. Nu är det ett nytt år och därmed nya möjligheter!
Sen i november då jag sist bloggade har jag slutat jobba på salongen, skaffat mig två nya tatueringar, sett LMFAO på annexet och flyttat till Oslo. Varför jag börjar blogga igen är för att kunna uppdatera min familj och vänner om vad som händer här i Norge.

Jag flyttade hit i lördags och trivs så otroligt bra och har världens bästa roomies! På en vecka har jag sökt 5-10 jobb varje dag, lärt mig laga mat, fikat med Märta och Cornelia, haft tre arbetsintervjuer (one to go idag) och skaffat telefonkort samt bankkort. Det känns som att 2012 kommer bli ett bra år!

RSS 2.0