Stay in this moment

Idag har jag haft världens underbaraste dag här i Oslo! Jag tog en promenad ner på stan och kikade i affärer, köpte en ny plattång (!!) och njöt av det fina vädret. Sen mötte jag upp Julia & Stina och köpte en glass på Aker brygge och efter det satt vi oss på en restaurang-båt där vi tog en varsin cider. Väldigt mysig dag med andra ord!







Tilbake

Sitter och tittar på en dokumentär om Utöya. Det går inte att beskriva hur mycket hat man kan ha mot en person som man aldrig träffat. På dokumentären säger de att man inte pratar om Breivik här i Norge, att han är som Voldemort i Harry Potter, någon man inte nämner vid namn och det kan jag hålla med om. Jag går förbi tingshuset varje dag och ser alla blommor och brev som hänger runt omkring. Människor tittar och knäpper kort och luften känns väldigt tung. På något vis är det som att det är tabubelagt att prata om honom, även om han nämns i media varje dag. Jag har ingen koppling till Norge eller det som hänt men ändå har jag stort medlidande och gråter mig igenom dokumentären. Den är värd att se!


Lördag


Sitter just nu och äter frukost, snodde med mig lite frukt ifrån kantine på jobbet. Tänkte berätta om gårdagen. Jag och Therese tar bussen som går 06.00 och kommer till jobbet 06.30 (vilket är lite tidigt då vi inte börjar först kl 7). Men till vår stora förvåning fanns det inte en enda truck. Vi gick till vår skiftledare och frågade vad vi skulle göra och hon sa att vi skulle låna truckarna som de använder inne på torrlagret. Vi börjar åka och plocka som vanligt men efter en halvtimme kommer vår ledare igen och säger att jag ska in på frys. Suck tänker jag och byter om till overall. Efter det kommer hon igen och säger att vi inte får använda våra truckar så hon och jag åker runt i över en halvtimme och letar nya. Vi åker och åker men hittar ingen och det hela slutar med att jag får använda "torr-trucken" i vilket fall. Jag åker in på frys och börjar plocka i en timme, vid det här laget ligger jag efter, vi ska plocka ca 500 kolli innan lunch och jag har knappt plockat 200. Allt går bra till min skärm på trucken och hela systemet lägger av. Jag blir så less och åker till vår skiftledare igen som säger att jag får gå in och äta istället (en timme för tidigt, helt själv). På eftermiddagen är vi 5 stycken som jobbar inne på frys och har 600 kolli kvar vilket inte alls är så mycket. Men tillslut har alla åkt därifrån och jag lämnas ensam därinne med flera pallar kvar. En väldigt konstig och lång dag på jobbet med andra ord!

Alex Saidac

Har haft en sjukt konstig dag på jobbet, berättar mer om det i ett annat inlägg. Så länge får ni ta del av låten som gått på repeat i mina hörlurar hela dagen!

Kings of the night

I veckan har jag och Tess kikat på hockey hemma hos Elina och Hanna, jobbat många övertidstimmar, traskat runt på
Majorstuen, suttit på en uteservering i solen med Stina och igår firade vi Elina med ett gäng härliga tjejer. Förkylningen sitter fortfarande i så idag gör jag ett helhjärtat försök att bli frisk!





20 april


Idag är jag glad och lycklig! Har fått min första stora lön här i Norge och igår tog Brynäs SM guld. OCH DET ÄR HELG!

Frys

Den här veckan har jag än så länge inte behövt jobba inne på frys (peppar peppar). Det är, som jag skrev tidigare, ett helvete att gå in där eftersom det är så förbannat kallt även om man går klädd som en michelingubbe. Veckan innan påsk tog jag och Stina lite kort där inne så ni kan få er ett smakprov. Enjoy!




Fredag, 13

Igår på jobbet började jag må väldigt dåligt och imorse vaknade jag upp med feber och ont i halsen så jag stannade hemma. Har varit sängliggandes hela dagen och sovit från och till. Som tur är kom mina två boxar med Skilda världar på posten som min älskade mamma skickade till mig, så nu har jag något att göra hela kvällen. En update kommer när jag mår bättre!

Slow dancing in a burning room

Dålig uppdatering från min sida men jag har varit hemma i Gävle!!! Fyra underbara dagar med familj och vänner. Man inser inte vad man har först man bor flera mil ifrån, men förhoppningsvis kommer jag hem om några veckor igen. Här kommer lite bilder från helgen!





Grattis till mig


Idag har jag bott i Oslo i en hel månad. Känns som en evighet!

Monday warrior

I torsdags fick jag jobba heldag inne på frysen för första gången där termometern visar -25. Fick även hoppa in där i fredags och idag, från början är det ett helvete men sen går det bättre och bättre. Bilden visar skillnaden mellan kyl- och frysskor, haha! Efter jobbet gick jag och Tess en sväng på stan sen kom Elina och Hanna hit och klippte håret!

Första april

Idag är det första april, får se om jag lyckas lura någon, eller kanske bli lurad själv. Gårdagen bjöd på solsken och en promenad till stan för att gå till apoteket. Kanske lite väl uppklädd för att gå dit tänker ni, men jag kände att jag var tvungen att passa på, går ju annars runt i mjukiskläder på jobbet.
Just nu sitter jag och äter lite av de påskgodis jag fick av chefen, chipsen var förjävligt goda men när jag läste på etiketten stod det "spansk skinka". Norge fortsätter att överraska...



RSS 2.0